18. december, 2009
Podjetje Monsum, ki je obnovilo objekt likvidiranega podjetja Gorenjskih oblačil, je obnovljen objekt preimenoval v Center Gorenjske in ga postopno oddaja v najem. Kot prvo je v prenovljenem objektu trgovino odprlo trgovsko podjetje Evrospin. S slovesnim božičnim koncertom Glasbene šole Kranj, na katerem ...
17. december, 2009
Dekliški pevski zbor, Fantovska vokalna skupina in Revijski orkester Gimnazije Kranj so prvič izvedli uspešni koncertni nastop v največji, Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.
15. december, 2009
V kranjskem olimpijskem bazenu so predstavili bazensko dvigalo, ki je namenjeno invalidnim osebam in osebam z motnjami v motoričnem razvoju pri vstopanju v bazen in izstopanju iz njega.
12. december, 2009
Dragica Poženel, medicinska sestra v Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik je bila ena od štirih zdravstvenih delavcev Gorenjske, ki je prejela priznanje srebrni znak 2009, ki ga podeljuje Društvo medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov Gorenjske.
10. december, 2009
V Galeriji in Stebriščni dvorani Mestne hiše Kranj je bila odprta razstava Denar prihodnosti, na kateri je bila predstavljena domnevno največja zbirka plastičnih bankovcev na svetu, last aktualnega kranjskega podžupana Staneta Štrausa. Predstavljeni so primerki vseh 122 plastičnih bankovcev, ki so jih ...
9. december, 2009
Na parkirišču podjetja A1 Remont Kranj na Laborah je Elektro Gorenjska predalo v uporabo prvo javno polnilnico za vozila na električen pogon na Gorenjskem, ki je četrta na območju Slovenije.
5. december, 2009
Smučarska tekačica Vesna Fabjan iz Besnice, članica Tekaškega smučarskega kluba Merkur Kranj, je na tekmi za svetovni pokal v sprintu v prosti tehniki v smučarskih tekih v Düsseldorfu prvič osvojila tretje mesto, v ekipnem sprintu pa sta skupaj s Petro Majdič osvojili še četrto mesto.
3. december, 2009
V Galeriji Prešernovih nagrajencev na Glavnem trgu 18 in v avli Zavarovalnice Triglav Kranj je bila otvoritev razstave Prešernovega nagrajenca, nagrajenca Prešernovega sklada in prejemnika Prešernove nagrade za življenjsko delo akademskega slikarja Zmaga Jeraja.
2. december, 2009
Na slovesni akademiji ob prazniku Mestne občine Kranj je župan Damijan Perne podelil nagrade Mestne občine Kranj za leto 2009. Častni občna Mestne občine Kranj je posthumno postal Stane Šinkovec za prispevek na področju strokovnega tekstilno-tehnološkega izobraževanja in prispevek k raziskovanju zgodovine ...
30. november, 2009
Mestno občino Kranj so obiskali poveljniki gasilskih enot pobratenega mesta Beljak pod vodstvom njihovega župana Helmuta Manzenreiterja.
30. november, 2009
Nepremičninski sklad je predstavil 30 novih, t. i. oskrbovanih stanovanj na Planini.
27. november, 2009
V Mestni hiši so odprli razstavo združenja Sever Ne čujem dobro – razpad Jugoslavije, rojstvo Slovenije, Otvoritve se je kot častna gostja udeležila tudi ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.
25. november, 2009
Svet Mestne občine Kranj je sprejel odlok o ustanovitvi organa skupne občinske uprave Medobčinski inšpektorat Kranj za Mestno občino Kranj in ostale občine ustanoviteljice, katerega naloga je učinkovitejše izvrševanje upravnih in prekrškovnih nalog na področju inšpekcijskega in redarskega nadzora na ...
24. november, 2009
Odprt je bil del prenovljene Gornjesavske ceste med Kranjem in Besnico.
20. november, 2009
Kranjsko podjetje Iskraemeco sta obiskala ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in poslanec v evropskem parlamentu Jelko Kacin.
18. november, 2009
Slovenska nogometna reprezentanca, v kateri sta igrala tudi Kranjčana Aleksander Radosavljevič in Bojan Jokič, nekdanja člana Nogometnega kluba Triglav Kranj, je v kvalifikacijah premagala nogometno reprezentanco Rusije in se uvrstila na sklepno tekmovanje svetovnega prvenstva v nogometu leta 2010 v ...
15. november, 2009
Krajani Struževega so prvi na območju Mestne občine Kranj, ki so poleg ločenega zbiranja papirja, stekla in plastike začeli z ločenim zbiranjem bioloških odpadkov. Osrednja knjižnica Kranj je na spletni strani Gorenjci.si začela vzpostavljati gorenjski biografski leksikon. V sodelovanju Prešernovega ...
25. oktober, 2009
Pred hotelom Creina je bil izvršen bombni napad, v katerem je bilo več oseb ranjenih.
24. oktober, 2009
Na Cankarjevi ulici je bila odprta nova trgovina Rajarija, trgovina z igrali in igračami. V avli Mestne občine Kranj se je predstavila nova pevska skupina, Kranjski oktet.
22. oktober, 2009
V podružnični osnovni šoli Simona Jenka v Goričah je v učilnici, v kateri je potekalo popoldansko varstvo učencev, zaradi slabe izvedbe odpadel del ometa in lažje poškodoval eno učenko.

Viri:
Gorenjski glas 2005–2009.
Uradni list Republike Slovenije 2005–2009.
Spletna stran Mestne občine Kranj, informacije javnega značaja, lex localis, predpisi lokalne skupnosti 2005–2009.
Wikipedija, prosta enciklopedija na svetovnem spletu.