28. februar, 2008
Vlada Republike Slovenije je sprejela odlok o razglasitvi posestva gradu Brdo pri Kranju za kulturni spomenik državnega pomena. Družba Savatech iz Kranja je kot prvo slovensko podjetje prejelo evropsko nagrado za dobro prakso na področju varnosti in zdravja pri delu.
26. februar, 2008
Ob smrti predsednika Republike Slovenije dr. Janeza Drnovška je v prostorih Mestne občine Kranj potekalo vpisovanje občanov v žalno knjigo.
24. februar, 2008
Na svetovnem mladinskem prvenstvu v smučarskih tekih do 23. leta starosti, ki je potekalo v italijanskem Bolzanu, je smučarska tekačica Vesna Fabjan iz Besnice, članica Tekaškega smučarskega kluba Merkur Kranj, postala svetovna mladinska prvakinja v sprintu v prosti tehniki v smučarskih tekih.
20. februar, 2008
Svet Mestne občine Kranj je sprejel Odlok o ustanovitvi proračunskega sklada CERO (Center za ravnanje z odpadki), z namenom, da se na posebnem evidenčnem računu proračuna mestne občine ločeno zbirajo sredstva za izgradnjo centra. Zbrana sredstva so namenjena ustanovitvi in zagonu gospodarske družbe, ...
18. februar, 2008
Leopold Gerdej iz Spodnje Besnice je z doprsnim preparatom divjega prašiča na svetovnem prvenstvu o prepariranju živali, ki je v potekalo Salzburgu in je bilo prvič v Evropi, osvojil prvo mesto.
10. februar, 2008
Umrl je pesnik in literat Bojan Pisk, dolgoletni sodelavec Osrednje knjižnice Kranj in urednik priloge Snovanja časopisa Gorenjski glas.
1. februar, 2008
Center za socialno delo Kranj in Davčni urad Kranj sta se preselila v novo poslovno stavbo na Koroški cesti pri gimnaziji.
8. januar, 2008
Na Brdu pri Kranju sta v okviru slovenskega polletnega predsedovanja Evropski uniji, ki ga je Slovenija prevzela s 1. januarjem, skupaj zasedala slovenska vlada in Evropska komisija.
5. januar, 2008
Ekipa mladih kranjskih hokejistov in hokejistk je prvič zaigrala v novi športni dvorani na Zlatem polju.
21. december, 2007
Župan Damijan Perne je predal namenu prenovljeno cesto Kokrica–Brdo–Predoslje. Slovesnosti se je udeležil tudi minister za šolstvo in šport dr. Milan Zver. Začetek januarja 2008 Trgovina Gumitehna, ki se ukvarja s prodajo gumenotehničnih izdelkov se je iz prostorov v Gregorčičevi ...
16. december, 2007
V Debrecenu na Madžarskem se je končalo evropsko prvenstvo v plavanju. Članica Plavalnega kluba Triglav Kranj Anja Čarman je v disciplini 200 metrov hrbtno osvojila zlato medaljo in postala evropska prvakinja.
15. december, 2007
V Kranju bi morala potekati prva tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki pa je zaradi slabih vremenskih razmer odpadla in je bila izvedena v Beljaku.
14. december, 2007
Župan Damijan Perne je v centru Kranja odprl Kranjsko hišo, ki jo bo upravljal Zavod za turizem Kranj. Obnova hiše je potekala v okviru projekta Sejem bil je živ, ki ga je poleg Mestne občine Kranj z več kot polovičnim deležem sofinancirala fundacija Norveški finančni mehanizem. Otvoritvene slovesnosti ...
11. december, 2007
Na Ministrstvu za okolje in prostor se je začela mediacija za rešitev problema deponije Tenetiše. Udeležili so se je predstavniki Mestne občine Kranj, Komunale Kranj, Krajevne skupnosti Kokrica in Tenetiše, civilne iniciative Mlaka Tenetiše in Društva za ohranitev Udinboršta.
3. december, 2007
Na slovesnosti ob občinskem prazniku so podelili občinske nagrade. Naslov častnega občana je bil posthumno podeljen umetnostnemu zgodovinarju dr. Nacetu Šumiju, Nagrado Mestne občine Kranj je prejela slikarka Klementina Golja. Listino o priznanju Mestne občine Kranj sta prejela gorski reševalec Emil ...
1. december, 2007
Zavod Protokolarne storitve Brdo je predstavil nov Kongresni center Brdo, ki obsega 9.000 kvadratnih metrov površine v treh etažah. Zgrajen je bil za potrebe slovenskega polletnega predsednikovanja Evropski uniji. Klub vodnikov reševalnih psov Kranj je na vadbenem poligonu v Struževem pridobil jekleni ...
30. november, 2007
Skupna mladih plesalcev kranjskega Kulturnega društva Quelenium se je udeležila 8. mednarodnega otroškega festivala odrskih umetnosti v glavnem mestu Indije New Delhi. S sodbo Višjega sodišča v Ljubljani so nekdanje kranjske članice Sestavljene organizacije združenega dela Iskra (SOZD Iskra) dosegle ...
30. november, 2007
Ob 100. obletnici knjižnice v Kranju je bila v avli Mestne hiše odprta razstava z naslovom Ko pride knjižnična ura.
28. november, 2007
Direktor Iskatelovega področja produkti in rešitve Franc Dolenc je prejel Puharjevo priznanje, ki ga v okviru Zoisovih nagrad, ki so najvišja državna priznanja na področju znanstveno raziskovalnega dela. Podeljuje jih Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo. Puhovo priznanje so v okviru ...
23. november, 2007
V notranjem atriju stavbe nove Ekonomske gimnazije so posadili drevo generacij, ki simbolizira prvo generacijo, ki bo šolsko leto dokončala na novi lokaciji.

Viri:
Gorenjski glas 2005–2009.
Uradni list Republike Slovenije 2005–2009.
Spletna stran Mestne občine Kranj, informacije javnega značaja, lex localis, predpisi lokalne skupnosti 2005–2009.
Wikipedija, prosta enciklopedija na svetovnem spletu.