22. november, 2007
V Kranju so odprli nov nakupovalni center Qlandia, Dežela nakupov, v katerem je 18.500 m² nakupovalnih površin in 800 parkirišč. Investicija je bila vredna 25 milijonov evrov.
16. november, 2007
Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije in veleposlaništvo Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske sta na Brdu pri Kranju organizirala konferenco z naslovom Podnebne spremembe: priložnost za razvoj. Konference se je udeležilo okoli 200 udeležencev.
14. november, 2007
Na Primskovem so odprli prenovljen hipermarket Mercator. Kot novost so uvedli samopostrežne blagajne. Sredi novembra 2007 Pričela so se obnovitvena dela na mostu čez Savo nad Savskim otokom.
13. november, 2007
Lastniki kranjske družbe Iskraemeco so družbo za 37,6 milijonov € prodali egiptovskima strateškima partnerjema.
11. november, 2007
Na območju Mestne občine Kranj je potekal posvetovalni referendum o deponiji Tenetiše, ki ji je konec oktobra poteklo obratovalno dovoljenje. Društvo za ohranitev Udinboršta je nasprotovalo, da o tem vprašanju odločajo občani celotne mestne občine Kranj, saj odlagališče odpadkov neposredno prizadeva ...
2. november, 2007
Na pobudo civilne iniciative naselij Mlaka in Tenetiše ter Društva za ohranitev Udinboršta se je začel protestni shod proti gradnji regionalnega centra za ravnanje z odpadki na deponiji Tenetiše. Krajani so pred smetiščem, ki mu je 31. oktobra poteklo obratovalno dovoljenje, postavili vaško stražo, ki ...
30. oktober, 2007
Avto Močnik z Britofa pri Kranju je kot eden najboljših Mazdinih trgovcev in servisov na prireditvi Mazde Evropa v Budimpešti prejelo nagrado. Na pobudo krajevne skupnosti Stražišče so v bližini pošte in cerkve uredili montažno krožišče.
26. oktober, 2007
Mladi nogometaši Triglava Kranj, stari od 16 do 18 let, so obiskali nekatere nogometne klube angleške nogometne lige. Ogledali so si nekaj tekem angleškega nogometnega prvenstva in odigrali nekaj tekem z nekaterimi mlajšimi angleškimi klubskimi selekcijami. To je bilo prvo tako gostovanje v slovenski ...
26. oktober, 2007
Svet Mestne občine Kranj je sprejel Pravilnik o oddajanju profitnih stanovanj Mestne občine Kranj v najem. Do njih so upravičene fizične osebe, ki so polnoletne članice Republike Slovenije oziroma državljani držav članic Evropske unije in pravne osebe, ki stanovanja potrebujejo za izvajanje svoje neprofitne ...
15. oktober, 2007
Umrl je Janko Tišler - Žaromil, ki se je rodil na Golniku. Bil je raziskovalec dogajanj v podružnici koncentracijskega taborišča Mauthausen v Podljubelju, katerega jetniki so med drugo svetovno vojno gradili ljubeljski predor. Sredi oktobra 2007 Dekliški pevski zbor Gimnazije Kranj pod vodstvom dirigenta ...
11. oktober, 2007
Nizozemska ministrica za kmetijstvo Geritje Verburg je v spremstvu ministra za kmetijstvo Iztoka Jarca obiskala Zabretovo kmetijo v Bobovku.
10. oktober, 2007
Svet Mestne občine Kranj je za celotno območje mestne občine sprejel sklep o razpisu posvetovalnega referenduma o izgradnji regijskega centra za ravnanje z odpadki. Referendumsko vprašanje se je glasilo: »Ali ste za to, da se na območju sedanje deponije Tenetiše v skladu s predpisi EU (Evropske ...
8. oktober, 2007
Župan Damijan Perne je s predstavnikoma Komunale Kranj in Cestnega podjetja Kranj podpisal pogodbo o obnovi ceste od Kokrice do Britofa.
1. oktober, 2007
Gorenjski glas, ki praznuje 60. obletnico izhajanja, se je preselil v nove prostore na Bleiweisovi ulici 4.
1. oktober, 2007
Na Primskovem so odprli nov prodajni salon avtomobilov Toyota Avto center Lovše.
25. september, 2007
Župani gorenjskih občin so soglasno sprejeli sklep o potrditvi lokacije Tenetiše za ureditev sodobnega regijskega centra za ravnanje z gorenjskimi odpadki. Sklepu so nasprotovali domačini iz Tenetiš in Mlake.
19. september, 2007
Štirideset dijakov Gimnazije Kranj je na povabilo evropskega poslanca Lojzeta Peterleta obiskalo evropski parlament v Bruslju.
19. september, 2007
–Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak in zunanji minister Dimitrij Rupel sta obiskala podjetje Iskratel ter simbolično odprla novo proizvodnjo linijo. – Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Marjeta Cotnam je obiskala območno enoto Centra za socialno deklo Kranj.
18. september, 2007
Minister za promet Radovan Žerjav se je v Kranju srečal z gorenjskimi poslanci in župani. Razpravljali so o gradnji avtoceste Karavanke–Ljubljana, problematiki cestnega in železniškega omrežja ter letalskega prometa.
12. september, 2007
Ustanovljeno je bilo Društvo za ohranitev Udinboršta, ki se zavzema za zaprtje in sanacijo deponije Tenetiše. Nasprotuje tudi tamkajšnji lokaciji regijskega centra za odpadke.

Viri:
Gorenjski glas 2005–2009.
Uradni list Republike Slovenije 2005–2009.
Spletna stran Mestne občine Kranj, informacije javnega značaja, lex localis, predpisi lokalne skupnosti 2005–2009.
Wikipedija, prosta enciklopedija na svetovnem spletu.