3. oktober, 2006
Osnovna šola Orehek je priredila 1. humanitarni Čopkov tek. Semenarna Ljubljana je na Zlatem polju odprla prenovljeni vrtni center Kalia, ki je njen največji vrtni center v Sloveniji. Obsega 1.760 kvadratnih metrov notranjih in 1.900 kvadratnih metrov zunanjih površin.
29. september, 2006
Namenu so skupaj z varno šolsko potjo predali del obnovljene ceste Goriče–Trstenik.
28. september, 2006
Na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju je potekal prvi regionalni razvojni forum Gorenjske, ki se ga je udeležilo več kot 250 gorenjskih gospodarstvenikov, poslancev, županov in ravnateljev šol.
26. september, 2006
Umrl je dr. Drago Petrič, zdravnik, direktor Območne enote Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije Kranj, pomočnik Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije ter športni funkcionar, trener in športnik. Poznan je bil zlasti kot trener svojih sinov, plavalcev Boruta in Darjana.
25. september, 2006
Župan Mohor Bogataj in direktor podjetja Expo biro iz Maribora Blaž Železnik sta podpisala pogodbo o postavitvi montažnega pokritega drsališča kot večnamenskega objekta na Zlatem polju.
23. september, 2006
Župan Mohor Bogataj je v Čirčah predal namenu športno-rekreacijski center.
22. september, 2006
V protokolarnem objektu na Brdu je v organizaciji Mednarodnega tehničnega komiteja za preprečevanje in gašenja ognja potekala mednarodna konferenca 122 strokovnjakov iz 22 držav.
21. september, 2006
Ob 80. obletnici rojstva akademskega slikarja Franceta Slane so na šestih lokacijah v Kranju odprli retrospektivno razstavo njegovih del. Pri Osnovni šoli Simon Jenko Kranj in pri njenih podružnicah Center, Trstenik, Goriče in Primskovo so ob svetovnem dnevu miru posadili lipe miru. Pri podružnični šoli ...
20. september, 2006
Na seji sveta Mestne občine Kranj so potrdili pogodbo o nakupu prostorov za Osrednjo knjižnico Kranj v objektu nekdanje blagovnice Globus in sprejeli sklep o izgradnji montažnega pokritega drsališča in večnamenske dvorane na občinskem zemljišču ob šolskem centru na Zlatem polju.
10. september, 2006
Župan Mohor Bogataj in predsednik Krajevne skupnosti Tenetiše Jože Lombar sta odprla obnovljen most in 850 metrov dolg obnovljen in asfaltiran odsek ceste Trstenik–Bašelj.
9. september, 2006
Ob prazniku Krajevne skupnosti Orehek–Drulovka so v Drulovki predali namenu obnovljene ulice, in novo otroško igrišče, na Zarici pa obnovljena nogometna igrišča ter nove komunalne objekte.
8. september, 2006
V Prešernovem gaju je potekala spominska svečanost ob obletnici smrti bazoviških junakov. Svečanosti sta se udeležila tudi županja italijanske občine Dolina Fulvia Premolin in župan Mestne občine Kranj Mohor Bogataj. Na stavbi v Kidričevi ulici so odkrili spominsko ploščo Justu Godniču, članu vodstva ...
3. september, 2006
Kranjčan Vinko Oštarijaš, član Kinološkega društva Naklo, je na svetovnem prvenstvu psov brez rodovnika v Agilityju na Nizozemskem kot edini predstavnik Slovenije s psico Gala osvojil naslov svetovnega prvaka.
2. september, 2006
V Kranju je potekal prvi »Tek očkov«, katerega namen je spodbujanje aktivnega preživljanja časa očetov z otroki.
1. september, 2006
Ob 60. obletnici Smučarskega skakalnega kluba Triglav Kranj je na smučarski skakalnici pod Šmarjetno goro prvič potekalo tekmovanje v smučarskih skokih za svetovni pokal. Prvi zmagovalec poletne Velike nagrade Kranja v smučarskih skokih je postal švicarski smučarski skakalec Simon Ammann.
29. avgust, 2006
Kranjčan Andrej Pirc je na svetovnem prvenstvu v plavanju za veterane v San Franciscu v Združenih državah Amerike v disciplini 400 m mešano in 200 m delfin med mlajšimi veterani osvojil bronasti medalji. Začela se je prenova Jenkove in Tomšičeve ulice. Začetek septembra 2006 Na Tehniškem šolskem centru ...
27. avgust, 2006
V Kranju se je v organizaciji Teniškega kluba Triglav Kranj in sodelovanjem s Teniške zveze Slovenije začel »Iskratel open 2006«, ki je drugi največji moški teniški turnir za igralce, ki se po mednarodni teniški lestvici ATP (Association of Tennis Professionals, Profesionalna teniška ...
26. avgust, 2006
Ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik je blagoslovil obnovljena, v postopku denacionalizacije povrnjena poslopja kranjskega župnišča na Tavčarjevi ulici imenovana hlevi. Hkrati z obnovo župniščnih prostorov je potekala tudi obnova cerkve na Pungartu.
8. avgust, 2006
Na odlagališču odpadkov v Tenetišah so predali namenu odlagalno polje za azbestne odpadke, ki ga je kot upravljavec odlagališča uredilo Javno podjetje Komunala Kranj.
1. avgust, 2006
Na Brdu pri Kranju so začeli graditi novo konferenčno središče, v katerem bo prvo polovico leta 2008 potekala večina dejavnosti v času slovenskega predsedovanja Evropski uniji. V Športnem centru Kranj so kupili in montirali streho nad baliniščem. Na šahovskem festivalu v mestu Pardubice na Češkem je ...

Viri:
Gorenjski glas 2005–2009.
Uradni list Republike Slovenije 2005–2009.
Spletna stran Mestne občine Kranj, informacije javnega značaja, lex localis, predpisi lokalne skupnosti 2005–2009.
Wikipedija, prosta enciklopedija na svetovnem spletu.