8. marec, 2006
V vrtcu Ježek nad gasilskim domom na Trsteniku je izbruhnil požar.
4. marec, 2006
Umrla je Cvetka Čadež, članica Kegljaškega kluba Triglav Kranj, ki je leta 1964 na evropskem prvenstvu v kegljanju skupaj z Barbaro Bulić osvojila evropskih prvakinj v dvojicah. V Megacentru je potekal prvi mednarodni turnir Odprto prvenstvo Kranja v squashu.
24. februar, 2006
Edukacijski center – EDC, Kranj je na slovesnosti v Prešernovem gledališču podelil diplome prvi generaciji slušateljev višješolskega programa gradbeništvo in komunala. Hkrati je center proslavil tudi desetletnico svojega delovanja.
22. februar, 2006
Svet Mestne občine Kranj je sprejel Sklep o ustanovitvi Komisije za sodelovanje Mestne občine Kranj ob predsedovanju Slovenije Evropski uniji. Naloge devetčlanske komisije je bila obravnavanje projektov Mestne občine Kranj, ki so bili povezani s slovenskim predsedovanjem uniji in ustrezno promoviranje ...
21. februar, 2006
Prenovljeno zgradbo Osnovne šole Simon Jenko Kranj in nov prizidek k šoli so slovesno predali namenu. V prizidku, ki meri 500 kvadratnih metrov, so tri nove učilnice in dve manjši delavnici.
17. februar, 2006
Podjetje Sava Tires je obiskal minister za razvoj dr. Jože P. Damijan.
16. februar, 2006
Družba Sava Kranj je družbi Merkur Naklo prodala dejavnost Trgovina.
15. februar, 2006
Uprava kranjske družbe Iskraemeco je na kranjskem okrožnem sodišču predlagala začetek postopka prisilne poravnave.
13. februar, 2006
V športni dvorani na Zlatem polju sta v okviru posvetov z dijaki zaključnih letnikov srednjih šol nagovorila dijake minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo dr. Jure Zupan in minister za delo, družino in socialne zadeve mag. Janez Drobnič.
10. februar, 2006
Podjetje Avto Močnik iz Britofa je ob Jezerski cesti odprlo nov avtosalon in servis za vozila znamke Mazda in Fiat.
9. februar, 2006
Na smučarski skakalnici pod Šmarjetno goro se je začelo 17. svetovno prvenstvo veteranov v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji. Udeležilo se ga je več kot 200 tekmovalcev iz 13 držav. Tekmovanja v smučarskih tekih so potekala v Medvodah. Smučarski skakalec Bogdan Finžgar iz Stražišča je osvojil ...
7. februar, 2006
V prostorih podjetja Elektro Gorenjska v Kranju so slovesno odprli nov distribucijski center vodenja oskrbe z električno energijo. Slovesnosti se je udeležil tudi minister za gospodarstvo mag. Andrej Vizjak.
2. februar, 2006
V okviru muzejskih večerov, ki jih prireja Gorenjski muzej Kranj, je bila predstavljena knjiga dr. Jožeta Žontarja Kaznovana podjetnost, ki govori o življenju in delu kranjskega industrialca Franja Sirca.
1. februar, 2006
V Kranju v smučarskih skokih, v Medvodah pa v smučarskih tekih je potekalo mladinsko svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah. Barbara Jezeršek iz Kranja je v smučarskem teku na 5 kilometrov v klasični tehniki osvojila četrto mesto, Vesna Fabjan iz Besnice pa deveto mesto v sprintu v prosti tehniki ...
31. januar, 2006
Minister za zdravje dr. Andrej Bručan se je udeležil slovesne otvoritve prizidka k kranjskemu zdravstvenemu domu. V njem so dobili nove prostore ambulanta nujne medicinske pomoči, reševalna postaja, diabetični center in več zasebnih splošnih in zobnih ambulant.
30. januar, 2006
Na Slovenskem trgu v Kranju je potekala otvoritvena slovesnost mladinskega svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah.
25. januar, 2006
Svet Mestne občine Kranj je sprejel Odlok o spremembi in dopolnitvi Odloka o simbolih občine Kranj, ki predpisuje kazni za zlorabo, uničenje in odtujevanje občinskih simbolov.
24. januar, 2006
Umrl je Dobrivoje Vučković, dolgoletni trener in vodja trenerjev Atletskega kluba Triglav Kranj.
18. januar, 2006
V Kranju je potekala javna dražba za 8.542 kvadratnih metrov veliko zemljišče na območju Planina jug, na katerem nameravajo zgraditi preko 300 stanovanj.
15. januar, 2006
Župan Mohor Bogataj in podžupan Janez Osojnik sta obiskala pobrateno mesto Bitolo v Makedoniji. Mladinska ženska ekipa Košarkaškega kluba Triglav Kranj je prvič osvojila naslov državnih prvakinj.

Viri:
Gorenjski glas 2005–2009.
Uradni list Republike Slovenije 2005–2009.
Spletna stran Mestne občine Kranj, informacije javnega značaja, lex localis, predpisi lokalne skupnosti 2005–2009.
Wikipedija, prosta enciklopedija na svetovnem spletu.