17. oktober, 2009
Ob krajevne prazniku Krajevne skupnosti Primskovo so odprli nov prizidek in prenovljeno dvorano Doma krajanov.
15. oktober, 2009
Svet Mestne občine Kranj ni sprejel sklepa o ustanovitvi nove Krajevne skupnosti Mlaka. Mestna občina Kranj in podjetje Kranjska parkirišča sta podpisala pogodbo o prenosu stavbne pravice za gradnjo dveh podzemnih parkirnih hiš. Parkirna hiša Huje ob Likozarjevi ulici za 400 parkirnih mest in parkirna ...
14. oktober, 2009
Župan Damijan Perne je skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Kranj–Center Francem Benedikom in direktorjem gradbenega podjetja Gradbinec GIP Kranj Darkom Vidakovičem slovesno odprl prenovljeno Tavčarjevo ulico.
11. oktober, 2009
Podjetje Logos.si iz Kranja je prejelo plaketo Gospodarske zbornice Slovenije, Javne agencije za podjetništvo in tuje investicije ter Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo za najuspešnejši projekt na področju informatizacije poslovnih procesov v skupini malih in mikro podjetij.
8. oktober, 2009
Dekliški pevski zbor Gimnazije Kranj pod vodstvom Primoža Kerštanja je nastopil na mednarodnem zborovskem tekmovanju v mestu Riva del Garda v Italiji in v kategoriji ljudske pesmi osvojil zlato medaljo.
4. oktober, 2009
Atletski klub Triglav Kranj je organiziral prvi tek okoli posestva Brdo pri Kranju.
2. oktober, 2009
Ministrica za kulturo Majda Širca si je skupaj z županom Damijanom Pernetom ogledala Layerjevo hišo na Tomšičevi ulici. Po prenovi bo hiša kot del mestne kulturne četrti namenjena umetnikom in stalnim muzejskim zbirkam.
27. september, 2009
Pri podružnični cerkvi sv. Miklavža v Mavčah je potekala je blagoslovitev prenovljenega cerkvenega obzidja.
23. september, 2009
Svet Mestne občine Kranj je kot temeljni strateški dokument sprejel sklep o občinskem programu varnosti, s katerim so opredeljena izhodišča in usmeritve za zagotavljanje javne varnosti in varnega ter kakovostnega življenja prebivalcev in obiskovalcev mesta.
18. september, 2009
Ob 50. obletnici Fakultete za organizacijske vede v Kranju je Univerza Maribor v Kranju proslavila dan univerze. Ob tej priliki je rektor univerze, dr. Ivan Rozman, Nobelovemu nagrajencu prof. dr. Erwinu Neherju z Inštituta za biofizikalno kemijo Max Planck iz Goettingena v Nemčiji podelil listino o ...
15. september, 2009
Ob Evropski noči netopirjev so v kranjskih rovih v organizaciji Zavoda za turizem Kranj prvič pripravili noč netopirjev.
11. september, 2009
V Kranju je pod okriljem svetovne kolesarske zveze potekalo jubilejno 10. svetovno prvenstvo novinarjev v cestnem kolesarstvu. Udeležilo se ga je 77 novinarjev iz trinajstih držav. Tekmovali so v petih starostnih skupinah. V imenu slovenske vlade je udeležence prvenstva pozdravil minister za okolje in ...
10. september, 2009
V novi poslovni coni v Struževem so predali namenu obrtno-skladiščne prostore dansko-slovenskega transportnega podjetja DSV transport.
4. september, 2009
V Prešernovem gaju je pri spomeniku bazoviškim žrtvam potekala spominska svečanost. Slavnostni govornik je bil župan italijanske občine Doberdob Paolo Vizintin.
3. september, 2009
V Predosljah je potekalo srečanje upokojencev Gorenjske, na katerem je bil slavnostni govornik predsednik državnega zbora Republike Slovenije Pavle Gantar. Srečanja se je poleg kranjskega župana Damijana Perneta udeležila večina gorenjskih županov.
1. september, 2009
Župan Damijan Perne je svečano predal namenu obnovljeno Gosposvetsko ulico.
31. avgust, 2009
Odprli so prenovljeno podružnično šolo Osnovne šole Stražišče v Žabnici. V celoti je prenovljena notranjost šole, poskrbljeno je za zunanjo ureditev in za nov prometni režim v okolici. Poleg vrtca in šole je v mansardi šolske stavbe svoje prostore dobila Krajevna skupnost Žabnica. Pri šoli manjka le ...
30. avgust, 2009
Župan Damijan Perne je predal namenu tri nove oddelke vrtca Ciciban v prenovljeni stavbi na Likozarjevi ulici.
30. avgust, 2009
Smučarski skakalec Robert Kranjec, član Smučarskega skakalnega kluba Triglav Kranj, je drugič v karieri zmagal na tekmi poletne velike nagrade v Hakubi na Japonskem.
28. avgust, 2009
V Športnem parku v Kranju so predali namenu prenovljeno košarkaško igrišče, ki so ga kot zadnjega obnovili v okviru večletne vseslovenske humanitarne akcije Verjemi v svoj koš. Namen akcije je bil obnoviti zanemarjena košarkarska igrišča po Sloveniji.

Viri:
Gorenjski glas 2005–2009.
Uradni list Republike Slovenije 2005–2009.
Spletna stran Mestne občine Kranj, informacije javnega značaja, lex localis, predpisi lokalne skupnosti 2005–2009.
Wikipedija, prosta enciklopedija na svetovnem spletu.