11. januar, 2006
Delavsko-prosvetno društvo Svoboda Stražišče je v Mestnem gledališču Ljubljana uprizorilo opereto avtorja Janeza Gregorca Oj to lectovo srce, ki jo je 25. novembra 1955 kot prvo izvedbo v Jugoslaviji uprizorilo Sindikalno kulturno-umetniško društvo (SKUD) France Prešeren Kranj.
20. december, 2005
Plavalna zveza Slovenije je za najboljšega plavalca leta 2005 v Sloveniji razglasila člana Plavalnega kluba Triglav Kranj Emila Tahiroviča. V Tehniškem šolskem centru Kranj so odprli informacijsko središče »Pika na i«, ki dijakom posreduje informacije o možnostih, načinih in pogojih ...
14. december, 2005
Ravnateljica ekonomske gimnazije Marija Simčič, minister za šolstvo in šport dr. Milan Zver in župan Mohor Bogataj so na Zlatem polju položili temeljni kamen za novo zgradbo Ekonomske gimnazije Kranj. Smučarski skakalni klub Triglav Kranj in zavarovalnica Adriatic sta podpisala pogodbo o sodelovanju, ...
10. december, 2005
Na Hujah so odprli obnovljene društvene prostore Medobčinskega društva gluhih in naglušnih Gorenjske Auris.
3. december, 2005
Ob občinskem prazniku je Mestna občina Kranj gospodarstveniku in mestnemu svetniku Nikolaju Bevku posthumno podelila naziv častnega občana. Častno občanstvo je bilo podeljeno tudi kulturnemu delavcu in mednarodno priznanemu violinistu Mihi Pogačniku. Nagrada mestne občine pa bila podeljene Javnemu zavodu ...
1. december, 2005
Ob mednarodnem dnevu invalidov in prazniku Mestne občine Kranj je v Kranju potekal prvi mednarodni turnir slepih in slabovidnih v kegljanju. Udeležili so se ga predstavniki desetih društev iz Češke, Hrvaške in Slovenije.
26. november, 2005
Smučarski skakalec Robert Kranjec, član Smučarskega skakalnega kluba Triglav Kranj, je na tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Kuusamu na Finskem osvojil prvo in tretje mesto.
24. november, 2005
Kranjčan mag. Žiga Debeljak je sprejel mesto predsednika uprave največje slovenske trgovske družbe Mercator.
19. november, 2005
V Kranju je potekalo finale svetovnega prvenstva v športnem plezanju, s čimer je Kranj postal doslej edino mesto, ki je finale organiziralo desetkrat.
14. november, 2005
Svet Mestne občine Kranj je sprejel sklep, da Osrednja knjižnica Kranj ne bo dobila novih prostorov v novi poslovni stavbi, ki se gradi v kareju A na Koroški cesti pri gimnaziji, ampak v prvem in drugem nadstropju v objektu Globus, ki ga bodo prenovili.
26. oktober, 2005
Svet Mestne občine Kranj je sprejel Odlok o spremembah Odloka o ustanovitvi Lokalne turistične organizacije Kokra, s katerim je mestna občina ustanovila javni zavod Zavod za turizem Kranj. Njegova osnovna naloga je zagotavljanje kakovostne in celovite turistične ponudbe ter promocija in spodbujanje razvoja ...
21. oktober, 2005
V Kranju je v okviru Evropske plavalne zveze potekalo vaterpolsko tekmovanje, na katerem pa se domačim vaterpolistom ni uspelo uvrstiti v naslednji krog tekmovanja.
19. oktober, 2005
S krajšo slovesnostjo je bil ponovno predan namenu popravljen kranjski Vodovodni stolp.
16. oktober, 2005
Karateistka Iva Peternel, članica Karate kluba Kranj, je na močnem mednarodnem odprtem turnirju Avstrije v Salzburgu v kategoriji do 53 kilogramov osvojila prvo mesto. Na turnirju so tekmovali predstavniki 15 držav. Na zadnji kolesarski dirki v letu 2005, na krožni dirki v Pirničah, je zmagal Grega Bole, ...
15. oktober, 2005
Na kongresu Liberalne demokratske stranke (LDS) je bil za novega predsednika stranke izvoljen Jelko Kacin iz Besnice.
14. oktober, 2005
Semenarna Ljubljana je ob prisotnosti župana Mohorja Bogataja na Cesti talcev na Planini v Kranju odprla prenovljen vrtni center Kalia.
12. oktober, 2005
Predsednik vlade Janez Janša je v Kranju v okviru vladnega obiska na Gorenjskem v tovarni Sava odprl nov poslovno-proizvodni objekt gumarske družbe Savatech, namenjen za izdelavo gumenih izdelkov za zaščito okolja in reševanje. Obiskal je tudi tovarno Iskratel, nekateri ministri pa so obiskali še nekaj ...
6. oktober, 2005
Na Savski ulici v Kranju, na območju nekdanje tovarne Intex, so uradno odprli Megacenter, ki je največji center dobrega počutja, tj. kvalitetnega preživljanja prostega časa na Gorenjskem. Center, ki so ga začeli graditi sredi marca, ima tri nadstropja, katerih površina meri 3.200 kvadratnih metrov.
4. oktober, 2005
Župan Mohor Bogataj je predal namenu obnovljeno Reginčevo ulico.
1. oktober, 2005
V starem delu Kranja je v organizaciji Lokalne turistične organizacije Kokra in Mestne občine Kranj potekala prva poroka v meščanskem slogu 19. stoletja, na kateri so sodelovali člani kulturno-umetniških društev iz Besnice in Predoselj.

Viri:
Gorenjski glas 2005–2009.
Uradni list Republike Slovenije 2005–2009.
Spletna stran Mestne občine Kranj, informacije javnega značaja, lex localis, predpisi lokalne skupnosti 2005–2009.
Wikipedija, prosta enciklopedija na svetovnem spletu.