17. junij, 2005
Podjetje Creina Kranj je za avstrijskega kupca izdelala doslej največjo, 20.000 litrsko cisterno s pnevmatskim podvozjem.
16. junij, 2005
Zavarovalnica Slovenika je na Zlatem polju, Koroški cesti odprla nove prostore.
15. junij, 2005
Mestna občina Kranj je kupila stavbo iz kompleksa nekdanje tovarne Intex Kranj, v kateri je sedaj novo kranjsko kegljišče. Na Trsteniku so predali namenu nove mrliške vežice, evharistični križ in novo stopnišče proti cerkvi.
12. junij, 2005
Mestna občina Kranj, Nogometna zveza Slovenije in Nogometni klub Triglav Kranj so v kranjskem športnem parku predali namenu novo nogometno igrišče, pokrito z umetno travo. Pogodbo o njegovi izgradnji in financiranju so podpisali sredi aprila. Igrišče bo služilo za treninge in za vse tekme, ki jih bo ...
11. junij, 2005
V Kranju je potekal atletski miting za najmlajše. To je bil največji atletski miting leta na Gorenjskem.
9. junij, 2005
Na kranjskem pokopališču so prvič opravili t. i. »socialni pogreb« v obliki raztrosa pepela umrlega. Po sklepu Mestne občine Kranj bodo na tak način pokopavali umrle, ki nimajo svojcev, ki bi poskrbeli za njihove pogrebe.
27. maj, 2005
Makedonsko kulturno društvo Sv. Cirila in Metoda v Kranju je v prostorih nekdanje tovarne Intex odprlo Makedonski kulturni center. Začetek junija 2005 Pri prenavljanju Reginčeve ulice so naleteli na pomembne arheološke najdbe iz šestega stoletja pred našim štetjem. Nove arheološke najdbe iz časov preseljevanja ...
19. maj, 2005
Predsednik Krajevne skupnosti Vodovodni stolp, ki je po številu prebivalcev največja krajevna skupnost v mestu, je odstopil zaradi nestrinjanja z odločitvami Mestne občine Kranj. Z odstopom, do katerega kasneje ni prišlo, je zagrozil tudi svet krajevne skupnosti.
18. maj, 2005
Minister za obrambo Karel Erjavec je sprejel dijake Srednje trgovske šole Kranj, ki so v svojih maturitetnih nalogah predstavili vizijo razvoja slovenske vojske.
13. maj, 2005
Župan Mohor Bogataj je odprl obnovljeno Tavčarjevo ulico, ki je ob robovih tlakovana, po sredi pa asfaltirana.
8. maj, 2005
V okviru Tedna mladih je v Kranju in okolici prvič v Sloveniji potekalo orientacijsko pustolovsko tekmovanje, imenovano Advanture race, dolgo 75 km. Obsegalo je tek, plavanje v bazenu, veslanje po Savi, kolesarjenje, treking in še spust z mostu nad Kokro.
6. maj, 2005
Ljubljanski nadškof in metropolit Alojz Uran je skupaj s kranjskim dekanom Stanislavom Zidarjem obiskal Varstveno delovni center Kranj.
4. maj, 2005
V italijanskem mestu Reggio di Calabria se je začela 88. dirka Giro d’ Italia, dolga 3.498 km, ki se je je udeležil tudi Tadej Valjavec iz Besnice. Valjavec je v 14. etapi je dosegel drugo mesto, na koncu dirke pa je zasedel 15. mesto.
3. maj, 2005
Župan Mohor Bogataj je sprejel Pravilnik o odvozu vozil s prilagojenim vozilom za odvoz vozil (pajkom). Pravilnik določa postopek odvoza, hrambe, prevzema in prodaje nepravilno parkiranih, pokvarjenih, poškodovanih, izločenih ali zapuščenih vozil na območju Mestne občine Kranj.
2. maj, 2005
Minister za delo družino in socialne zadeve mag. Janez Drobnič je odprl prenovljene prostore Doma upokojencev v Kranju. Minister za okolje in prostor Janez Podobnik in urednik časopisa Finance Peter Frankl sta podjetniku, mizarju Alojzu Ovseniku iz Kranja podelila posebno priznanje za energetsko učinkovito ...
26. april, 2005
V Kranju je bila pod okriljem Neodvisnega urada za humanitarne zadeve Bosne in Hercegovine ter britanske svetovalne službe na študijskem obisku skupina bosanskih humanitarnih delavcev. Obiskali so nekatere kranjske ustanove s področja socialnega dela.
21. april, 2005
Ljubljanske mlekarne so dokončno zaprle svoj distribucijski center v Čirčah.
17. marec, 2005
Župan Mohor Bogataj je slovesno odprl prenovljeno in prizidano osnovno šolo v Predosljah, v kateri deluje tudi tamkajšnji vrtec. 16–17. april 2005 Na najpomembnejšem slovenskem zborovskem tekmovanju Naša pesem v Mariboru je Akademski pevski zbor France Prešeren Kranj osvojil srebrno plake ...
4. marec, 2005
Na Nazorjevi ulici so predali namenu trinadstropno garažno hišo s 190 parkirnimi mesti. 4.–6. marec 2005 V prenovljeni dvorani Teniškega kluba Triglav Kranj je prvič v zgodovini potekal dvoboj za Davisov pokal, in sicer med reprezentanco Slovenije in Slonokoščene obale. Z rezultatom 5 : 0 je ...
20. februar, 2005
Slovenija je na svetovnem prvenstvu v smučarskih skokih v Obersdorfu v Nemčiji ekipno osvojila bronasto medaljo. Za slovensko ekipo sta tekmovala tudi člana Smučarskega skakalnega kluba Triglav Kranj Primož Peterka in Jure Bogataj.

Viri:
Gorenjski glas 2005–2009.
Uradni list Republike Slovenije 2005–2009.
Spletna stran Mestne občine Kranj, informacije javnega značaja, lex localis, predpisi lokalne skupnosti 2005–2009.
Wikipedija, prosta enciklopedija na svetovnem spletu.