17. februar, 2005
Dr. Peter Kukovica iz Kranja je bil izvoljen za predsednika Atletske zveze Slovenije.
12. februar, 2005
Akademski pevski zbor France Prešeren Kranj in New Swing Quartet sta v Kranju priredila odmeven skupni koncert črnskih duhovnih pesmi. Sredi februarja 2005 Bank Austria Creditanstalt je v Kranju odprla svojo poslovno enoto.
11. februar, 2005
Župan Mohor Bogataj je v Osnovni šoli Stražišče svečano predal namenu nadzidek na stebrih z novimi učilnicami, kabineti, šolsko knjižnico, prostorom za multimedijsko dejavnost, novo kuhinjo in jedilnico, prenovljeno klet ter kotlovnico. Pouk v prenovljenih prostorih pa je potekal že od začetka leta.
2. februar, 2005
Centralni laboratorij razvojnega inštituta družbe Savatech je pridobil akreditacijsko listino o izpolnjevanju zahtev mednarodnega standarda na področju mehanskega preizkušanja gume.
22. januar, 2005
Smučarska tekačica Vesna Fabjan iz Besnice, članica Tekaškega smučarskega kluba Merkur Kranj, je na zimski univerzijadi v Innsbrucku v Avstriji v sprintu v prosti tehniki v smučarskih tekih osvojila zlato medaljo. Konec januarja 2005 Turistična zveza Slovenije je kot eno najlepše urejenih mestnih jeder ...
14. januar, 2005
V kranjski vojašnici se je nastanil lahki vod za dekontaminacijo iz sestava 18. bataljona za radiološko, kemično in biološko obrambo, ki bo v stalni pripravljenosti za sodelovanje v vojaških silah zveze Nato (North Atlantic Treaty Organisation, Severnoatlantska obrambna organizacija).
6. januar, 2005
V športni dvorani na Planini je potekal dvoboj v namiznem tenisu med ženskima reprezentancama Slovenije in Francije. Dobile so ga Slovenke in si ohranile mesto v prvi kakovostni diviziji evropske lige v namiznem tenisu.
5. januar, 2005
Mestno občino Kranj je obiskal ljubljanski nadškof. Alojz Uran. S predstavniki mestne občine pod vodstvom župana Mohorja Bogataja in kranjskim dekanom Stanislavom Zidarjem se je pogovarjal o možnostih ustanovitve gorenjske škofije s sedežem v Kranju.

Viri:
Gorenjski glas 2005–2009.
Uradni list Republike Slovenije 2005–2009.
Spletna stran Mestne občine Kranj, informacije javnega značaja, lex localis, predpisi lokalne skupnosti 2005–2009.
Wikipedija, prosta enciklopedija na svetovnem spletu.