15. junij, 2009
Župan Damijan Perne je v stavbi kranjskega dijaškega in študentskega doma predal namenu nove prostore Zavodu Korak, ki se ukvarja s programi rehabilitacije ljudi s poškodbami možganov, Nova kreditna banka Maribor (NKBM) je v centru Kranja odprla svojo podružnico.
13. junij, 2009
Plavalec Aleš Avberšek, član Plavalnega kluba Triglav Kranj in slovenski rekorder v disciplini 200 metrov delfin, se je na mednarodnem plavalnem mitingu v Kranju poslovil od tekmovalnega plavanja.
12. junij, 2009
Župan Damijan Perne je slavnostno predal namenu 610 metrov dolg obnovljen del ceste med Bregom in Drulovko.
7. junij, 2009
V Krajevni skupnosti Kokrica je potekal posvetovalni referendum o imenu in območju predlagane novoustanovljene Krajevne skupnosti Mlaka oziroma o odcepitvi tega območja iz Krajevne skupnosti Kokrica. Na celotnem referendumskem območju Krajevne skupnosti Kokrica se je za ustanovitev nove Krajevne skupnosti ...
1. junij, 2009
Minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič in državna sekretarka ministrstva Alenka Kovšca sta si ogledala kranjski atletski stadion. V Gimnaziji Kranj so odprli OpenLab ali Odprti laboratorij, ki je rezultat sodelovanja Mestne občine Kranj in Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.
30. maj, 2009
Župan Damijan Perne je sprejel predsednika Svetovnega mirovnega vrha ter svetovnega ambasadorja miru Njegovo Svetost Vishwagurua Mahamandaleshwara Paramhansa Swamia Mahenshwarananda Swamidži.
27. maj, 2009
Svet Mestne občine Kranj je sprejel Odlok o ravnanju s komunalnimi odpadki v Mestni občini Kranj, ki med drugim opredeljuje ločeno zbiranje odpadkov. Mladi nogometaši kranjskega Triglava so postali mladinski pokalni prvaki Slovenije v nogometu.
26. maj, 2009
V Tehniškem šolskem centru Kranj so slovesno odprli nov laboratorij za mehanotroniko. Slovesnosti so se udeležili tudi predstavniki srbske občine Užice in tamkajšnje tehnične šole.
23. maj, 2009
Na Primskovem pri Domu krajanov so odprli prenovljeno in povečano trgovino.
21. maj, 2009
Trgovska veriga Hofer je na Primskovem odprla svojo prvo prodajalno v Kranju.
19. maj, 2009
Predstavnice Slovenskega mednarodnega združenja žensk (SILA, Slovenian International Ladies Associaton) so Varstveno-delovnemu centru Kranj podarile kombinirano vozilo, prirejeno za prevoz oseb na invalidskih vozičkih.
18. maj, 2009
Kranj je obiskal novi predsednik Republike Makedonije Gjorge Ivanov. Na makedonskem konzulatu v Kranju se je srečal s častnim konzulom Makedonije Janezom Bohoričem.
16. maj, 2009
Ob dnevu odprtih vrat je kranjsko vojašnico obiskala tudi ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič.
14. maj, 2009
V Moskvi je potekalo tekmovanje za popevko Evrovizije. Slovenijo je zastopala skupina Quartissimo, katere član je tudi violinist Kranjčan Matjaž Bogataj. Slovenija se ni uvrstila v finale tekmovanja.
13. maj, 2009
Ob 30. obletnici prvega slovenskega vzpona na Mont Everest, ki sta ga opravila Kranjčana Nejc Zaplotnik in Andrej Štremfelj, je Planinsko društvo Kranj organiziralo spominsko srečanje. Svečanosti se je poleg Mojce Zaplotnik, žene pokojnega Nejca, in Andreja Štremflja udeležil tudi častni konzul Nepala ...
11. maj, 2009
Na smučarski skakalnici v Kranju, na kateri se je začela nova smučarska skakalna sezona, so smučarski skakalci izvedli tudi stotisoči skok.
10. maj, 2009
V dvorani Kinodvor v Ljubljani je bil predstavljen film o eni najboljših športni plezalk na svetu, Nataliji Gros, z naslovom Kreda in čokolada. Škofjeločanka Natalija Gros je članica Alpinističnega odseka Kranj. V okviru Tedna mladih in v organizaciji Kluba študentov Kranj je potekalo prvo kolesarsko ...
6. maj, 2009
Svet Mestne občine Kranj je sprejel strategijo trajnostnega razvoja občine do leta 2023.
1. maj, 2009
Na Joštu je potekalo tradicionalno, že 35. prvomajsko srečanje, ki ga je pripravil Svet gorenjskih sindikatov. Slavnostni govornik je bil predsednik republike dr. Danilo Türk.
22. april, 2009
Svet Mestne občine Kranj je sprejel Sklep o razpisu posvetovalnega referenduma o imenu in območju predlagane novoustanovljene Krajevne skupnosti Mlaka. Referendum z referendumskim vprašanjem »Ali ste za to, da se za območje Mlake ustanovi nova krajevna skupnost z imenom Krajevna skupnost Mlaka ...

Viri:
Gorenjski glas 2005–2009.
Uradni list Republike Slovenije 2005–2009.
Spletna stran Mestne občine Kranj, informacije javnega značaja, lex localis, predpisi lokalne skupnosti 2005–2009.
Wikipedija, prosta enciklopedija na svetovnem spletu.