18. april, 2009
V Bitnjah so organizirali prvi dvoriščni sejem (sejem na dvoriščih domačij), na katerem so brezplačno izmenjavali najrazličnejše predmete.
6. april, 2009
Civilna iniciativa za ohranitev življenja v mestu Kranj je županu Damijanu Pernetu izročila podpise in peticijo Kranjčanov, ki želijo drugačno prometno ureditev v središču Kranja.
1. april, 2009
Začela se je obnova Savske ceste.
23. marec, 2009
Policijsko upravo Kranj je obiskala ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.
22. marec, 2009
V večnamenski montažni dvorani na Zlatem polju je potekala finalna tekma razširjene avstrijske ženske hokejske lige DEBL med ženskima ekipama Hokejskega kluba Triglav Kranj in Neubergt Highlanders iz Avstrije Z rezultatom 3 : 1 so zmagale Kranjčanke in osvojile prvo mesto v ligi.
19. marec, 2009
V dvorani Ekonomske gimnazije Kranj je potekal dobrodelni koncert Sekcije za downov sindrom, ki se ga je udeležil tudi minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič.
18. marec, 2009
Svet Mestne občine Kranj je sprejel Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), katere osnovna naloga je izvajanje aktivnosti, ki prinašajo energetske prihranke.
15. marec, 2009
Župan Damijan Perne je za športne uspehe v letu 2008 podelil priznanja Mestne občine in Zavoda za šport Kranj plavalcema Anji Čarman in Emilu Tahiroviču ter padalki Maji Sajovic in tenisaču Gregorju Žemlji. V atriju stavbe Gorenjskega Glasa je bila predstavljena knjiga prof. Marjana Prosena o duhovniku, ...
11. marec, 2009
Mestni muzej Zagreba je v sodelovanju z Gorenjskim muzejem Kranj v avli mestne hiše predstavil razstavo Hrvaška na zgodovinskih panoramskih fotografijah, v galeriji in stebriščni dvorani mestne hiše pa razstavo o hrvaškem pevcu Ivu Robiću z naslovom Mister Morgen–Ivo Robić.
1. marec, 2009
Komorni pevski zbor De profundis je v prostorih Gimnazije Kranj izvedel Prešernovo pesnitev Sonetni venec, ki jo je uglasbil skladatelj Vitja Avsec.
1. marec, 2009
Kranjčan Darjan Petrič, nekdanji vrhunski plavalec, je postal predsednik Plavalne zveze Slovenije.
27. februar, 2009
Na Brdu pri Kranju je potekala osrednja slovenska prireditev ob svetovnem dnevu Civilne zaščite. Plaketo civilne zaščite Slovenije je prejelo tudi Prostovoljno gasilsko društvo Kranj–Primskovo.
27. februar, 2009
Na Brdu pri Kranju je potekala dvodnevna konferenca ob 60. obletnici NATO pakta.
26. februar, 2009
Na Kokrici je potekal dobrodelni koncert, ki sta ga organizirala Osnovna šola Franceta Prešerna Kranj in Kulturno društvo Kokrica. Namenjen je bil nakupu računalniške opreme za osnovno šolo v Banatski Topoli v Srbiji. Prireditve se je udeležil tudi minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič.
15. februar, 2009
Smučarski skakalec Peter Prevc, član Smučarskega skakalnega kluba Triglav Kranj, je zmagal na tekmi smučarskih skakalcev na festivalu evropske mladine v Szczyrku na Poljskem.
13. februar, 2009
Ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs je z direktorjem fundacije Vincenca Drakslerja ob prisotnosti župana Damijana Perneta in podžupana Stanislava Štravsa podpisala pogodbo o sofinanciranju projekta GROZD (Gorenjska regionalna organizacija zavodov društev in ustanov).
8. februar, 2009
Ob slovenskem kulturnem prazniku je predsednik države dr. Danilo Türk, skupaj z ministrico za kulturo Majdo Širca na starem kranjskem pokopališču v Prešernovem gaju položil venec na grob Franceta Prešerna. Na pobudo civilne iniciative za ohranitev življenja v mestu Kranj, ki jo sestavljajo stanovalci, ...
5. februar, 2009
Na Planini je Mercator odprl prenovljen supermarket.
3. februar, 2009
Minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič je podelil diplome prvi generaciji študentov višješolskega programa mehatronike, ki ga izvaja Tehniški šolski center Kranj.
30. januar, 2009
Predsednik vlade Republike Makedonije Nikola Gruevski je med svojim prvim uradnim obiskom v Sloveniji v poslovni stavbi družbe Sava Kranj odprl konzulat Republike Makedonije v Sloveniji. Častni konzul je postal Janez Bohorič, predsednik uprave družbe Sava.

Viri:
Gorenjski glas 2005–2009.
Uradni list Republike Slovenije 2005–2009.
Spletna stran Mestne občine Kranj, informacije javnega značaja, lex localis, predpisi lokalne skupnosti 2005–2009.
Wikipedija, prosta enciklopedija na svetovnem spletu.