9. november, 2008
Karateistka Iva Peternel, članica Karate kluba Kranj je s slovensko reprezentanco odpotovala na svetovno prvenstvo v karateju na Japonsko.
4. november, 2008
Terezija Zorko, upokojena predsednica Okrožnega sodišča Kranj, je na slovesnosti ob dnevu slovenskega pravosodja prejela medaljo za življenjsko delo na področju pravosodja.
24. oktober, 2008
Gasilsko reševalna služba Kranj je dobila nov najsodobnejši gasilni avto–lestev znamke Magirus.
22. oktober, 2008
Trgovsko podjetje Tuš je na Primskovem odprl nov okoli 40.000 kvadratnih metrov velik nakupovalni trgovski center Planet Tuš, ki je četrti od petih načrtovanih tovrstnih centrov v Sloveniji. Poleg nakupov ponuja novi center tudi zabavo, šport in priložnosti za druženje. Svet Mestne občine Kranj je podprl ...
21. oktober, 2008
Umrl je Vladimir Knific, etnolog in umetnostni zgodovinar, dolgoletni sodelavec in tudi direktor Zavoda za varstvo kulturne dediščine Kranj. Na tridnevni uradni obisk v Slovenijo je prišla angleška kraljica Elizabeta II. s soprogom princem Philipom, vojvodo Edinburškim. Na slovesni večerji na Brdu pri ...
16. oktober, 2008
Janja Roblek, sodnica Okrožnega sodišča Kranj in predsednica Zveze društev pravnikov Slovenije, je prejela priznanje pravnice leta 2008. Podružnična Osnovna šola Primskovo pri Kranju je praznovala 110. obletnico svojega delovanje in 30. obletnico novega šolskega poslopja.
15. oktober, 2008
Karateistka Manca Urh, članica Karate kluba Kranj, je na svetovnem prvenstvu v karateju v Italiji postala svetovna prvakinja v kategoriji deklic starih 11 do 12 let. V okviru izmenjav z Gimnazijo Kranj se je v Kranju mudila delegacija dijakov iz nemškega mesta Rathenow, ki jih je sprejel tudi župan Damijan ...
11. oktober, 2008
Župan Damijan Perne je v prenovljenih prostorih nekdanjega Kina Center odprl nov mestni kino Kolosej de Luxe, ki je prvi te vrste v Sloveniji. Tvorijo ga tri manjše, tehnološko vrhunsko opremljene kinodvorane.
8. oktober, 2008
Minister za pravosodje dr. Lovro Šturm je obiskal kranjsko Okrožno in Okrajno sodišče.
4. oktober, 2008
Začelo se je tekmovanje v avstrijski ženski hokejski ligi DEBL (Dameneishockeybundesliga), v kateri so prvič sodelovale hokejistke Hokejskega kluba Triglav Kranj.
30. september, 2008
V Muzeju mesta Zagreb so odprli razstavo Zlata doba Karnija, ki jo je v Gorenjskem muzeju Kranj pripravila dr. Verena Vidrih Perko.
24. september, 2008
Predstavniki dijakov Ekonomske gimnazije Kranj in učencev Osnovne šole Orehek so v pobratenem mestu La Ciotat v Franciji sodelovali na festivalu tujih jezikov.
19. september, 2008
Župan Damijan Perne je v stavbi vrtca Čebelica na Planini odprl novo enoto Varstvenega delovnega centra Kranj, imenovano Mavrica, ki je namenjena za odrasle osebe s težjimi motnjami v telesnem in duševnem razvoju.
17. september, 2008
Na slovesnosti, udeležil se je je tudi župan Damijan Perne, so za obiskovalce odprli obnovljene rove pod starim mestnim jedrom Kranja.
16. september, 2008
Župan Damijan Perne je predal namenu prenovljeno stavbo na Sejmišču 4, v kateri je urejena razdelilnica hrane in prvo gorenjsko zavetišče za brezdomce. Župan Damijan Perne je v novi poslovni stavbi na Koroški cesti pri gimnaziji svečano predal namenu nove prostore Centra za socialno delo Kranj.
11. september, 2008
Na Pungertu so predali namenu prenovljeno otroško igrišče. Sredi septembra 2008 V stavbi na Sejmišču 2 je svoje prostore dobil nov Kulturi center Creinativa.
6. september, 2008
Za praznik Krajevne skupnosti Hrastje je župan Damijan Perne predal namenu na novo asfaltirano cesto od podjetja Agromehanika do nogometnega igrišča.
1. september, 2008
V likvidacijo je šlo podjetje Aquasava, nekdanji Tekstilindus.
22. avgust, 2008
Na kranjskem letnem kopališču je potekal mednarodni turnir Tristar mladinskih reprezentanc v vaterpolu. Zmagala je slovenska mladinska reprezentanca. Začetek septembra 2008 Boksarka Andreja Bešter iz Besnice, članica Boksarskega kluba Kranj, je na tekmi svetovnega pokala na Madžarskem v kategoriji boksark ...
20. avgust, 2008
Družba Elektro Gorenjska je v stanovanjskem naselju Struževo predstavila projekt daljinskega nadzora in odčitavanja porabe energentov in vode.

Viri:
Gorenjski glas 2005–2009.
Uradni list Republike Slovenije 2005–2009.
Spletna stran Mestne občine Kranj, informacije javnega značaja, lex localis, predpisi lokalne skupnosti 2005–2009.
Wikipedija, prosta enciklopedija na svetovnem spletu.