17. avgust, 2008
Na olimpijskih igrah v Pekingu se je atlet Rožle Prezelj s skokom v višino 225 cm uvrstil v finale tekmovanja.
13. avgust, 2008
Ob prisotnosti župana Damijana Perneta so v Žabnici položili temeljni kamen za začetek popolne obnove tamkajšnje podružnične osnovne šole. Sredi avgusta 2008 Folklorna skupina Sava iz Kranja je na mednarodnem srečanju folklornih skupin na Poljskem prejela nagrado za izvirnost.
8. avgust, 2008
V Pekingu so se začele letne olimpijske igre, ki se jih je udeležilo tudi sedemnajst Gorencev, med njimi štirje člani kranjskih športnih društev: atleta Rožle Prezelj in Brigita Langerholc, kolesar Tadej Valjavec in plavalka Anja Čarman.
4. avgust, 2008
Skupščina družbe Industrije bombažnih izdelkov (IBI) Kranj se je odločila za likvidacijo podjetja.
25. julij, 2008
V renesančni dvorani Mestne hiše je potekalo slovesno podpisovanje listine o sodelovanju med Kranjem in Beljakom. Podpisala sta jo župana Damijan Perne in Helmut Manzenreiter.
14. julij, 2008
Umrl je mag. Stanko Šimenc, član uredniških odborov, avtor in lektor Kranjskih zbornikov. Bil je slavist, pedagog, filmski navdušenec in preučevalec slovenske filmske umetnosti.
12. julij, 2008
Začela se je kolesarska dirka Tour de France, največja kolesarska dirka na svetu, ki se je udeležil tudi Tadej Valjavec iz Besnice. V skupni razvrstiti dirke je dosegel 10. mesto.
27. junij, 2008
Na slovesnosti ob 50-letnici pobratenja Kranja in francoskega mesta La Ciotat, ki se je je udeležila tudi delegacija pobratenega mesta, so park pri kinu Center preimenovali v Park La Ciotat. Slovesnosti sta se udeležila župana obeh občin
26. junij, 2008
Gradbeno podjetje Gradbinec je položilo temeljni kamen za zidavo nove stanovanjske soseske 139 tržnih in 68 oskrbovanih stanovanj na Planini jug, v neposredni bližini nakupovalnega središča Qlandija.
23. junij, 2008
Pred stavbo policijske uprave Kranj so odkrili obeležje v spomin na delovanje republiške koordinacijske podskupine za Gorenjsko in vojnim enotam organov za notranje zadeve, ki je delovala v času priprav na osamosvojitveno vojno in vojne za Slovenijo. Znamenje je postavilo Policijsko veteransko društvo ...
17. junij, 2008
Ekonomska šola Kranj je kot prva na Gorenjskem in druga v Sloveniji prejela certifikat kakovosti za prihodnost, ki ga podeljuje Slovenski inštitut za kakovost in meroslovje.
12. junij, 2008
V novi poslovni stavbi na Koroški cesti pri gimnaziji so odprli nov Mobitelov center v Kranju. V Galeriji Prešernovih nagrajencev je bila otvoritev razstave izbranih del, ki so jih v okviru slikarske kolonije Izlake–Zagorje ustvarili Prešernovi nagrajenci.
11. junij, 2008
V kranjski vojašnici je ob koncu predsedovanja Republike Slovenije Evropski uniji potekala slovesnost ob zaključku nalog Slovenske vojske v okviru predsedovanja uniji, na Brdu pri Kranju pa je potekal zaključni sprejem za uslužbence javne uprave, ki so aktivno sodelovali pri pripravah in izvedbi slovenskega ...
10. junij, 2008
V okviru slovenskega predsedovanja Evropski uniji je na Brdu pri Kranju je potekal vrh Evropske unije in Združenih držav Amerike. Udeležila sta se ga tudi predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso in predsednik Združenih držav Amerike Georg Bush.
6. junij, 2008
Župan Damijan Perne je sprejel delegacijo pobratenega italijanskega mesta Rivoli.
29. maj, 2008
Lions klub Kranj je na Mestno občino Kranj prenesel lastništva bronastega reliefa mesta Kranja, ki je postavljen na Slovenskem trgu.
28. maj, 2008
Predstavniki učencev Osnovne šole Orehek, dijakov Ekonomske gimnazije in Gimnazije Kranj so odpotovali v francosko mesto Malestroit, kjer so kot predstavniki Slovenije predali evropsko zastavo francoskim vrstnikom.
27. maj, 2008
V okviru neformalnega zasedanja kmetijskih ministrov Evropske unije na Brdu pri Kranju so Kranj obiskali predstavniki ministrstev za kmetijstvo Evropske unije Sprejel jih je tudi župan Damijan Perne.
16. maj, 2008
Deželna banka Slovenije je v prostorih Kmetijsko-gozdarske zadruge Sloga Kranj odprla prenovljene poslovne prostore.
14. maj, 2008
V Bolnišnici Golnik so slovesno predali namenu prenovljena bolnišnična oddelka in novo operacijsko dvorano. Slovesnosti se je udeležila tudi ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič.

Viri:
Gorenjski glas 2005–2009.
Uradni list Republike Slovenije 2005–2009.
Spletna stran Mestne občine Kranj, informacije javnega značaja, lex localis, predpisi lokalne skupnosti 2005–2009.
Wikipedija, prosta enciklopedija na svetovnem spletu.